Activiteiten


Er zijn verschillende dingen te doen in de omgeving.
's Nachts is er de mogelijkheid op om op een kleine loopafstand wilde bevers te gaan bekijken die druk bezig zijn om voedsel bij elkaar te zoeken. Soms zie je zelfs dat ze een boom omhalen!

bever
Wilde bever

Verder is het gebied uitermate geschikt voor wandelen, fietsen, paardrijden en in de winter zelfs skiën!

koeien
Kom je zo maar tegen!

Wandelen:
Het gebied is uitermate geschikt voor wandelaars. Er zijn vele routes voor zowel de beginnende wandelaar als de hele fanatieke! Wandelkaarten en uitgestippelde routes zijn bij ons te leen.

skiën

Skiën:
Drie kwartier rijden ligt een schitterend wintersport gebied. Je kunt er langlaufen, skiën, sleeën en tochtjes met een honden slee maken. Het is een nog niet ontdekt gebied, daardoor zeer rustig. Er zijn verschillende soorten pistes, van moeilijk naar wat makkelijker. Er is ook een kinder-piste waar zelfs de allerkleinste kunnen leren skiën (ons zoontje is nu bijna drie en skiet er al!) Voor € 12,00 per persoon kun je er een hele dag skiën. Er zijn elektrische liftjes.

plandeau
Plan d'eau

Plan d'eau:
Vijf minuten lopen van het terrein is een plan d'eau (de rivier wordt daar in het hoogseizoen met een dam opgehouden waardoor een meertje ontstaat) je kunt hier heerlijk zwemmen en er is tevens een speeltuin, picknick-plaatsen, volley-balnet, jeu de boules baan en een grasveld bij.
Er is in Desaignes (een middeleeuws dorp 10 min. rijden) ook een groot plan d'eau.

zwemmen
Lac de Devesset

Lac de Devesset:
Een schitterend meer een kwartier rijden bij ons vandaan. Het ligt vlakbij st. Agreve een sfeervol dorpje op 1000 meter hoogte.
Er zijn ook verschillende watersporten te beoefenen.

treintje
Stoomtreintje

Stoomtreintje:
Er rijdt een oud stoomtreintje van Lamastre naar Tournon. Een prachtige rit dwars door de vallei.

Vissen:
In Labatie zelf zit een forellen visvijver. De hengel krijg je daar. Heerlijke verse forel die in ons rookoventje kan worden gerookt.

plandeau
Motorcross

4x4 en motorcross terrein:
Een 350 hectare groot jeep en motorcross terrein. Motoren, jeeps en quads zijn te huur. Voor de waaghals een echte uitdaging!

Safari park:
Meer dan 800 dieren op 80 hectare grond. Safari park Peaugre is een indrukwekkend wildpark waar men zowel met de auto als lopend doorheen kan.

Musea:
Allerlei soorten musea in de Ardeche vindt u op deze site.

top